dmm-kaal

”Madspild står for samlet set 1,8 mio. tons CO2, svarende til godt 3 pct. af Danmarks samlede CO2-aftryk. Det samlede værditab for madspild er på 8,4 mia. kr. om året, hvor de 5,3 mia. kr. ender i husholdningens skraldespand.”

Læs mere om konsekvenserne ved madspild her →

Bliv en del af Danmark mod Madspild

Danmark mod Madspild er en frivillig aftale for virksomheder og organisationer, der har som mål at halvere madspildet inden 2030, og reducere fødevaretabet i den danske fødevarebranche. Initiativet har sit afsæt i FN’s Verdensmål 12.3 for bæredygtig udvikling, hvor det globale madaffald, inkl. madspild pr. indbygger skal halveres inden 2030 og fødevaretabet reduceres.
Meld dig ind i aftalen og få hjælp til at måle og mindske dit madspild.

Udvalgte cases

Er du interesseret i at arbejde med madspild og øge dit bidrag til klimadagsordenen? Og er du nysgerrig på, hvordan andre virksomheder og organisationer arbejder med madspild?

Se vores cases her

En række stærke danske virksomheder har allerede besluttet sig for at skabe fundamentet for en dansk halvering af madspildet inden 2030.

Se hvem der er med her

Ønsker man som virksomhed at reducere sit madaffald inkl. madspild og/eller fødevaretab, så er det en rigtig god idé at starte med at måle på det.

Læs her hvordan du kommer i gang med at måle