Billede09

SPIS\BAR’ ER TÆNKETANKENS INNOVATIONSKONFERENCE, DER SÆTTER FOKUS PÅ NYTÆNKENDE LØSNINGER TIL AT REDUCERE MADSPILD OG FØDEVARETAB.

FRA USPISELIG TIL SPISBAR

Innovationskonferencen SPIS\BAR sætter fokus på teknologi, der kan reducere madspild og fødevaretab og på de barrierer, der gør arbejdet med madspild svært. Løsninger kan være teknologier, procedurer, metoder, anvendelsesformer og alt det, vi endnu ikke har tænkt på.

Danmark er et innovationsmekka, og vi er på mange måder blandt de førende på madspildsområdet. Med SPIS\BAR vil vi fremtidssikre Danmarks indsatser og hjælpe virksomheder, private, restauranter og producenter med at nedbringe madspildet. Madspild er en global opgave, som vi skal løse i fællesskab.

41bf86bdb2418b6aedd77ec4251b65e0

Målet

Målet med SPIS\BAR er at stimulere nye idéer, vise nye veje og skabe nye samarbejder på tværs af faggrænser.

Midlet

Midlet er en tværfaglig konference og en kvalificeret ekspertbedømt innovationskonkurrence for iværksætter-, madspilds- og forskningsmiljøer.

Gevinsten

Gevinsten var klar. 10 virksomheder dystede om at vise den mest innovative og perspektivrige løsning på et madspilds- eller fødevaretabsproblem. Virksomheden FoodOp vandt. Se videoen nedenfor eller læs FoodOps reaktion.

Involvering af hele branchen

SPIS\BAR skabes med involvering af og deltagelse fra alle fødevareværdikædeled; fra primærproduktion og råvarer til industriel produktion og færdigbearbejdet mad. På selve konferencen deltog 120 relevante aktører.

HVEM
Alle værdikædeled og alle virksomheder der deltager i Danmark Mod Madspild har via workshops været involveret i udformning, emnevalg og perspektivering.

HVAD
Fire workshops, én konference, en jury, 2 oplæg og et debatpanel. 120 deltagere samt 10 virksomheder og projekter i konkurrencen. Og en vinder.

HVOR OG HVORNÅR
Online og fysiske workshop.
Konferencen blev afholdt ved Transformatorstationen i Valby i efteråret 2022.

collage1

Mød hverdagens helte